programa escolar 2017

VACANCES EN FAMÍLIA

L’allotjament als albergs és una opció ideal per a la descoberta del seu entorn i per fer-hi nombroses activitats. Una part essencial de la xarxa d’albergs de Catalunya és la funció social que tenen encomanada. Els albergs acullen tota mena de programes perquè en puguin gaudir els joves, els escolars, el teixit associatiu i les famílies.
Partint d’uns orígens i principis de servei social propi de la filosofia alberguista, la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT), disposa d’unes instal•lacions pensades per aprofundir en la relació i l’amistat entre alberguistes; la participació juvenil i els valors democràtics; el coneixement i l’estimació pel territori, la cultura i el medi natural de Catalunya; el respecte al medi ambient; el respecte a les persones amb diversitat funcional; l’estudi i l’aprenentatge pedagògic que suposa aprendre en el propi medi, l’aproximació humana i el servei a les persones.
Aquí s’emmarca el programa Vacances en família, un programa adreçat a famílies amb fills menors de 18 anys, que parteix d’una iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies mitjançant l’Agència Catalana de la Joventut i els albergs de la XANASCAT, amb el suport de la Direcció General de Famílies, amb l’objecte de potenciar el lleure familiar fomentant, com un aspecte educatiu, la convivència dels membres de la unitat familiar entre ells i la resta de famílies.
Com a novetat del programa, el 2017 plantegem un nou impuls social, tot incorporant-hi diferents subprogrames dirigits a famílies i col•lectius vulnerables –gestionats per entitats socials- i a famílies extenses i famílies acollidores.
Així mateix podem anunciar també la incorporació a la XANASCAT i al programa Vacances en família de l’alberg Pau Casals-Canigó, de Prada de Conflent.
Per altra banda les tarifes 2017 es congelen i per tant seran les mateixes que l’any passat. A més a més, introduïm una tarifa especial per a persones majors de 65 anys, amb l’objectiu de facilitar les relacions familiars intergeneracionals. Els membres de la família majors de 65 anys també podran gaudir del programa Vacances en família amb una tarifa especial del 50% de descompte en tots els serveis reservats.
Us animo a participar al programa Vacances en família 2017 i a gaudir de totes les novetats.

Carrer Calàbria 147. 08015 Barcelona. T. 934 838 341. F. 934 838 362
© Agència Catalana de la Joventut