Albergs amb historia

Albergs amb història

El llibre recull la història de 30 albergs de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya. La XANASCAT disposa d'albergs amb un alt valor arquitectònic (estils modernistes i noucentistes), d'altres que han tingut usos interessants des del punt de vista històric (convents, servei públic, etc) i d'altres amb construccions arquitectòniques singulars per diferents motius (ubicació geogràfica, reconstruccions sobre altres edificis, etc). Aquests 30 albergs han anat evolucionant en els seus usos fins a esdevenir albergs.

Així doncs, el llibre proposa un recorregut per la història de Catalunya a través dels albergs de la XANASCAT, una manera d'obtenir una visió diferent de la història del país on vivim avui.

Considerem oportú donar a conèixer tots aquests actius a la ciutadania en general, i en especial als alberguistes de Catalunya i d'arreu.

Llocs on es pot consultar el llibre:
- Albergs de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya
- Departament de Benestar i Família
- Palau Robert
- Punts d'Informació Juvenils
- Xarxa de Biblioteques de les Diputacions
- Fons de les biblioteques dels Departaments de la Generalitat
- Consells Comarcals de Catalunya
- Oficines de Turisme de Catalunya
- Entre d'altres

Cal afegir que paral·lelament a la publicació del llibre, s'ha preparat una exposició itinerant per tal d'arribar a tots els indrets del nostre país.

Alternativament, seleccioneu l'alberg aquí:
Carrer Calàbria 147. 08015 Barcelona. T. 934 838 341. F. 934 838 362
© Agència Catalana de la Joventut