Reserves en línia ok ESC NEU 2016-2017 +q Albergs. Rutes i Camins per Catalunya Especial Pont de desembre Programa d'activitats escolars 2016-2017

Propostes

ESCAPA'T a la neu

Desembre - Abril

Preu a consultar

+ Propostes

VACANCES EN FAMÍLIA

Un any més arriba el programa 'Vacances en família’ i, per tant, s’obren un munt de noves oportunitats per gaudir dels diferents atractius i racons del país gràcies a la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya. Cada vegada són més les famílies que gaudeixen d’aquest recurs i cada vegada més les que repeteixen, perquè qui ho prova en queda ben satisfet. És una experiència que val la pena i que permet un respir merescut a molts urbanites entre períodes de vacances. La gent de comarques també hi troba una manera ideal per descobrir altres zones de Catalunya, ja sigui al mar, a l’interior o a la muntanya. És el que té viure en un país com el nostre, amb diversitat de paisatges i entorns naturals de gran interès. Un país que compta amb una altra mena de patrimoni –també a l’abast de tothom– com són els albergs: equipaments públics o concertats que compten amb totes les comoditats i allotgen jo¬ves, excursionistes, alberguistes i famílies senceres perquè puguin beneficiar-se dels seus avantatges, començant per la seva ubicació.
Des de l’Agència Catalana de la Joventut adscrita al Departament de Benestar Social i Família, fa més de deu anys que promovem el programa “Vacances en família”, en estreta col·laboració amb la Secretaria de Família. Es tracta d’un instrument adreçat a totes les famílies catalanes que tinguin fills menors de 18 anys, amb l’objectiu de potenciar el lleure, les relacions entre els membres del nucli familiar i el respecte al medi ambient. Creiem honestament que ho estem aconseguint: edició rere edició el programa s’ha anat consolidant i hem ampliat el seu públic potencial, per exemple amb descomptes especials per a famílies nombroses i monoparentals.
Com a novetat d’aquest any m’agradaria destacar l’adaptació dels horaris dels albergs de la Generalitat a les recomanacions de la Iniciativa per a la reforma horària, que proposa nous horaris per fer-los més racionals, especialment pel que fa als serveis d’alimentació i al respecte al silenci a partir de mitjanit. Els albergs, de la mateixa manera que altres instal·lacions juvenils i entitats que treballen en el món de l’educació en el lleure, poden ser elements clau per incidir-hi i fer pedagogia entre els joves i les seves famílies a l’hora de consolidar l’adaptació dels nostres horaris als europeus, molt més conciliadors i productius.


Que passeu les millors vacances en família ben acompanyats!

Carrer Calàbria 147. 08015 Barcelona. T. 934 838 341. F. 934 838 362
© Agència Catalana de la Joventut