Xanascat Joves

Xanascat Escoles

Xanascat Social

Xanascat Entitats

Programes d'activitats:

Conjunt de programes dirigits a fomentar la pràctica de l'esport, la descoberta de l'entorn natural i cultural del país, i l'aprenentatge en companyia d'altres joves.
- ESC...apa't, el cap de setmana! i l'ESC Neu permeten conèixer el medi natural i la cultura catalana , durant el temps lliure, aprofitant la ubicació idònia dels albergs.
- L'Estiu és Teu! són estades d'estiu per als més joves (de 5 a 16 anys) als albergs. Aquest programa fomenta l'aprenentatge d'idiomes, circ, enginy, música, teatre, veu i música i la pràctica esportiva, alhora que potencia valors com la convivència i l'amistat.
- Colònies de Setmana Santa, estades amb activitats als albergs dirigides als més joves ( 8 a 16 anys) en període no escolar.

Programes i activitats dirigits a les escoles catalanes i de la resta del món, perquè aprofundeixin en el seu aprenentatge, tot aprofitant com a base la situació dels albergs.
- El Programa d'Activitats Escolars, "Una eina al servei de l'escola", ofereix nombrosos paquets d'activitats i crèdits per reforçar les matèries vinculades al currículum escolar.
- L'Escola de Neu, permet als escolars a conèixer i gaudir d'un medi no habitual, com és la neu.
- En una versió de caràcter internacional, s'ha ideat el programa d'activitas Descobreix Catalunya, dirigit a escoles i grups estrangers perquè coneguin les diferents riqueses de Catalunya: natura, història, art i aventura.

Programes dirigits als segments de població amb més dificultats, i que mereixen una atenció especial.

- Les Residències d'estudiants ofereixen allotjament i servei als joves catalans i de fora de Catalunya que estudien lluny de casa.


- El programa Vacances en família permet que les famílies amb fills de 0 a 3 anys que perceptores d'ajut per infant a càrrec del Departament d'Acció Social i Ciutadania puguin gaudir d'estades als albergs de la XANASCAT a preus molt avantatjosos, en períodes de vacances i ponts al llarg de l'any.

El programa de Xanascat Entitats està destinat a l'enfortiment de l'associacionisme català. Proporcionar mitjans, com ara instal·lacions, espais i activitats adequats, per al desenvolupament de les entitats i organitzacions.

Carrer Calàbria 147. 08015 Barcelona. T. 934 838 341. F. 934 838 362
© Agència Catalana de la Joventut