2018: Any Europeu del Patrimoni Cultural

L'Any Europeu és una iniciativa del Parlament Europeu que centra els seus esforços al voltant d'una campanya concreta que es du a terme durant tot un any per impulsar el debat i el diàleg sobre un tema específic a fi de conscienciar-ne els ciutadans europeus.
L’any 2018 ha estat declarat l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. El patrimoni cultural abasta recursos del passat en diverses formes i aspectes: monuments, paratges, tradicions, coneixements, expressions de la creativitat humana... És una eina educativa i social de gran importància, tant per conèixer el passat com per apropar-se a artistes universals com Gaudí, Dalí, Picasso o Miró.

Per tal de col•laborar en la difusió d’aquestes commemoracions, l’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), crea anualment un programa educatiu d’una temàtica específica per tal que les escoles i els instituts de Catalunya puguin gaudir d’una proposta innovadora i diferent. I perquè volem que tant els alumnes com els professionals de l’ensenyament tingueu l’oportunitat de sortir de l’aula independentment d’on sigueu i anar allà on vulgueu, podeu realitzar aquest programa a diferents albergs de la Xanascat.

Programa 2018: Un patrimoni ple d'artistes!

*Les activitats proposades s'adaptaran segons les edats dels alumnes participants.

Carrer Calàbria 147. 08015 Barcelona. T. 934 838 341. F. 934 838 362
© Agència Catalana de la Joventut